Наслов:

ДЛАБИНСКИ ДОЖИВЕАН ИЗРАЗ

кон концертот на пијанистот тодор светиевпо повод 25 годишниот јубилеј

Објавено на: 21.04.1999
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 18673 | Страна: 11

Програма:
Капричо за Тодор Светиев од Стојче Тошевски, Сонатина од Морис Равел, Варијации на тема од Паганини од Јоханес Брамс и Слики од изложба од Модест Мусоргски.
Учесници:
Тодор Светиев - пијано
Забелешка:
Кон концертот на пијанистот Тодор Светиев по повод 25 години мегова пијанистичка дејност

Клучни зборови:
Морис Равел Сонатина Слики од изложба Стојче Тошевски Костадин Костадиновски Тодор Светиев Варијации на тема од Паганини 1999 Капричо за Тодор Светиев Модест Мусоргски Јоханес Брамс

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат