Наслов:

БЛЕСКАВ ПИЈАНИСТИЧКИ АРТИЗАМ

за концертот на пијанистот александар маџар во салонот на домот на арм

Издадено на: 09.11.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9713 | Страна: 13

Програма:
Соната во D-dur од Франц Шуберт, Суита „Гаспар во ноќта“ и Благородни и сентиментални валци од Морис Равел.
Учесници:
Александар Маџар - пијано, САД
Забелешка:
за концертот на пијанистот Александар Маџар во салонот на Домот на АРМ

Клучни зборови:
1994 Александар Маџар Благородни и сентиментални валци Владо Чучков Морис Равел Соната во D-dur Суита Гаспар во ноќта Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат