Наслов:

ЛЕЖЕРНО … НЕНАМЕТЛИВО … РАФИНИРАНО

за концертот на дуото Кристоф и Дана Ѓованинети од Франција

Објавено на: 03.11.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9399 | Страна: 11

Програма:
Соната оп. 13 бр. 1 од Габриел Форе, Соната за виолина и пијано од Клод Дебиси, „Циган“ од Морис Равел и дела од Ерик Сати.
Учесници:
Кристоф Ѓованинети - виолина, Франција; Дана Ѓованинети – пијано, Франција

Клучни зборови:
Соната за виолина и пијано Циган Ерик Сати 1993 Кристоф Ѓованинети Дана Ѓованинети Владо Чучков Соната оп. 13 бр. 1 Клод Дебиси Габриел Форе Морис Равел

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат