Наслов:

НОЌТА БЕШЕ ТИВКА И ТОПЛА!

за концертот на македонската филхармонија, диригент дорон соломон од израел, солист леонид пејсаков, виолинист

Издадено на: 16.03.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9513 | Страна: 9

Програма:
Втор став „Псалм“ од Симфонија бр. 1 од Паул Бен Хаим, Концерт за виолина и оркестар од Јан Сибелиус, „Море“ од Клод Дебиси и Болеро од Морис Равел.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Дорон Соломон, Израел; Леонид Пејсахов – виолина, Грузија
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија, диригент Дорон Соломон од Израел, солист Леонид Пејсахов, виолинист

Клучни зборови:
1994 Болеро Владо Чучков Дорон Соломон Јан Сибелиус Клод Дебиси Концерт за виолина и оркестар Леонид Пејсахов Македонска филхармонија Море Морис Равел Паул Бен Хаим Псалм Симфонија бр. 1

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат