Наслов:

КОМПЛЕТНА ПРЕТСТАВА


Издадено на: 25.12.1992
Автор: Викица Костоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 16497 | Страна: 9

Програма:
Симфонија бр. 4 во c-moll од Франц Шуберт, Симфониска поема „Фреска“ од Благоја Ивановски и Концерт за пијано бр. 1 во G-dur од Морис Равел.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Хајди Елзесер - пијано
Забелешка:
Македонска филхармонија, Ангел Шурев-диригент, Х. Елзесер-пијано

Клучни зборови:
1992 Ангел Шурев Благоја Ивановски Викица Костоска Концерт за пијано бр. 1 во G-dur Македонска филхармонија Морис Равел Симфонија бр. 4 во c-moll Симфониска поема Фреска Франц Шуберт Хајди Елзесер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат