Наслов:

СОЛИДНИ ИЗВЕДБИ


Издадено на: 10.08.1993
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16719 | Страна: 8

Програма:
Соната во g-moll наречена „Напуштената Дидона“ од Џузепе Торели, Соната оп. 30 бр. 2 во c-moll од Лудвиг ван Бетовен, Шпанска народна суита од Мануел де Фаља, Сонетите од Розада од Едуардо Толдра и рапсодија „Циганин“ од Морис Равел; Ноктурна оп. 15 бр. 1 и бр. 2, Три прелудиуми и Токата од Властимир Николовски и Варијации на тема од Корели оп. 42 од Сергеј Рахманинов.
Учесници:
Сантијаго де ла Рива - виолина, Шпанија; Анхел Гато - пијано, Шпанија; Елена Мисиркова - пијано
Забелешка:
Охридско лето

Клучни зборови:
1993 Анхел Гато Варијации на тема од Корели оп. 42 Властимир Николовски Едуардо Толдра Елена Мисиркова Лудвиг ван Бетовен Мануел де Фаља Марко Коловски Морис Равел Напуштената Дидона Ноктурно бр. 2 Ноктурно оп. 15 бр. 1 Охридско лето Сантијаго де ла Рива Сергеј Рахманинов Соната во g-moll Соната оп. 30 бр. 2 во c-moll Сонетите од Розада Токата Три прелудиуми Циганин Џузепе Торели Шпанска народна суита

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат