Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧИСТО И ПЕРСПЕКТИВНО!

Периодика: Вечер Датум: 25.11.1983

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА ШОПЕНОВАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.1979

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПОТВРДЕНИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1976

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСОМНЕНИ СВЕТЛИ ПЕРСПЕКТИВИ

Периодика: Вечер Датум: 04.02.1976

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
УБАВО МУЗИЧКО МАТИНЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕЕДНАКВИ ИСПОЛНЕНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.11.1962

Автор: Владо Чучков Категорија: хроника
КОНЦЕРТНА ХРОНИКА

Периодика: Разгледи Датум: 08.04.1960

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ВИОЛИНИСТОТ ЛАЗАР МАРЈАНОВИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.03.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДВА СЛАБО ПОСЕТЕНИ КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.05.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА БУГАРСКИОТ ПИЈАНИСТ ЈУРИ БУКОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.03.1956

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ПРВИТЕ КОНЦЕРТИ ВО ОВОГОДИШНАТА КОНЦЕРТНА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.06.1946