Наслов:

ТЕХНИЧКА СУПЕРИОРНОСТ.

кон рециталот на стефан милековиќ - виолина во пијано придружба на лидија кајнацо

Издадено на: 13.04.1991
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15883 | Страна: 22

Програма:
Чакона од Томазо Витали, Соната за виолина и пијано во g-moll „Ѓаволски трилер“ од Џузепе Тартини, Фантазија „Мојсие“ од Николо Паганини и Фантазија „Фауст“, Хабанера и фантазија „Кармен“ од Пабло Сарасате.
Учесници:
Стефан Миленковиќ – виолина; Лидија Кајнацо – пијано
Забелешка:
концерт на Стефан Миленковиќ-виолина

Клучни зборови:
1991 Ѓаволски трилер Ѓузепе Тартини Лидија Кајнацо Марко Коловски Николо Паганини Пабло Сарасате Соната за виолина и пијано во g-moll Стефан Миленковиќ Томазо Витали Фантазија Кармен Фантазија Мојсие Фантазија Фауст Хабанера Чакона

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат