Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО УРАМНОТЕЖЕНА ЕКСПРЕСИВНОСТ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.2007

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАД ВИРТУОЗ СО СИЛНА ЕКСПРЕСИВНОТ
РЕЏИТАЛ НА КЛИМЕНТ ТОДОРОВСКИ - ДАУТ ПАШИН АМАМ

Периодика: Дневник Датум: 10.07.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРНАТА МУЗИКА НА 20 ВЕК НЕАТРАКТИВНА ЗА ПУБЛИКАТА
РЕЦИТАЛИ НА КОНЦЕРТ МАЈСТОРИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 01.10.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
НОВОКОМПОНИРАНА ПАТЕТИКА
од отворањето на „охридско лето“

Периодика: Дневник Датум: 17.07.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПОД ОЧЕКУВАЊАТА
отворање на охридско лето 2000

Периодика: Утрински весник Датум: 14.07.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
БРАВУРОЗНА ТЕХНИКА И ЕГЗОТИЧЕН ЗВУК НА ТИШИНАТА
за дцата концерта во салонот 19.19

Периодика: Дневник Датум: 01.03.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕПОВТОРЛИВА УМЕТНИЧКА ВЕЧЕР
кон концертот на антон бараховски - виолина, „интерфест 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
БРИЛИЈАНТЕН КОНЦЕРТЕН АРТИЗАМ
кон концертот на џулијан рахлин - виолина, „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИРТУОЗНО И ЗАБАВНО
по концертите на џулијан рахлин на виолина и дуото јанкел, охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 27.07.1999

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СТАНДАРДНО И КОРЕКТНО
за настапот на виолинистот леонид пејсахов, член на македонската филхармонија, во салонот 19.19

Периодика: Вечер Датум: 30.10.1991

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ТЕХНИЧКА СУПЕРИОРНОСТ.
кон рециталот на стефан милековиќ - виолина во пијано придружба на лидија кајнацо

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.04.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УБЕДЛИВИ ПОНУДИ
ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СВЕЖИ ЕЛЕМЕНТИ
РЕЦИТАЛ НА АЛЕКСАНДРА РОМАНИЌ ПИЈАНО, САРАЕВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.12.1987

Автор: Г. Коруновски Категорија: критика
ДВА ДЕЛА
КОН НАСТАПОТ НА ВИОЛИНИСТОТ МАТЕЈА МАРИНКОВИЌ ОД НОВИ САД, ПИЈАНО ПРИДРУЖБА ЈЕЛКА ФИЛИПОВИЌ ОД БЕЛГРАД

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.04.1986