Наслов:

СВЕЖИ ЕЛЕМЕНТИ

РЕЦИТАЛ НА АЛЕКСАНДРА РОМАНИЌ ПИЈАНО, САРАЕВО

Издадено на: 18.12.1987
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14693 | Страна: 9

Програма:
Чакона од Бах-Бузони, Варијации на тема од Хендл од Јоханес Брамс, Фантазија оп. 17 во C-dur од Роберт Шуман и Соната оп. 28 бр. 3 во a-moll од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Александра Романиќ - пијано, БиХ

Клучни зборови:
1987 Александра Романиќ Бах-Бузони Бојан Ортаков Варијации на тема од Хендл Јоханес Брамс Роберт Шуман Сергеј Прокофјев Соната оп. 28 бр. 3 во a-moll Фантазија оп. 17 во C-dur Чакона

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат