Наслов:

ЧИСТО И ПЕРСПЕКТИВНО!


Издадено на: 25.11.1983
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6338 | Страна: 13

Програма:
Чакона од Партитата во d-moll од Јохан Себастијан Бах, Суита од Томислав Зографски, Соната бр. 5 од Лудвиг ван Бетовен и Соната бр. 3 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Михајло Куфојанакис - виолина; пијано придружба: Весна Петрушевска-Јакимовска
Забелешка:
за солистичкиот концерт на Михајло Куфојанакис во Уметничката галерија во Скопје

Клучни зборови:
1983 Весна Петрушевска-Јакимовска Владо Чучков Јохан Себастијан Бах Јоханес Брамс Лудвиг ван Бетовен Михајло Куфојанакис Партита во d-moll Соната бр. 3 Соната бр. 5 Суита Томислав Зографски Чакона

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат