Наслов:

УБАВО МУЗИЧКО МАТИНЕ


Издадено на: 18.07.1974
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Нова Македонија
Број: 9873 | Страна: 8

Програма:
„Чакона“ од Јохан Себастијан Бах/Бузони, „Прва исповедна молитва“ од Ристо Аврамовски, „Поглед“ од Оливие Месјен, „Фунерал“ од Франц Лист Арии од операта „Свадбата на Фигаро“ од Волфганг Амадеус Моцарт, ораториумот „Самсон“ од Георг Фридрих Хендл, соло песната „Двајца гренадири“ од Роберт Шуман, „Хумористична“ од Димитрије Бужаровски
Учесници:
Стела Слејанска - пијано Милан Фирфов - баритон; Димитрије Бужаровски - пијано

Клучни зборови:
1974 Бузони Волфганг Амадеус Моцарт Георг Фридрих Хендл Двајца гренадири Димитрије Бужаровски Јелица Тодорчевска Јохан Себастијан Бах Милан Фирфов Оливие Месјен Охридско лето Поглед Прва исповедна молитва Ристо Аврамовски Роберт Шуман Самсон Свадбата на Фигаро Стела Слејанска Франц Лист Фунерал Хумористична Чакона

Оригинален извадок: