Наслов:

НЕСЕКОЈДНЕВНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА ШОПЕНОВАТА МУЗИКА


Издадено на: 06.05.1979
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11595 | Страна: 11

Програма:
Соната од Солер, Goyescas и Elpelele од Гранадос, Fetiches од Марко и 24 преулдиуми од Шопен. Вокална музика. Соната бр. 1 и Чакона од Бах. „Летно попладне“ од Прошев, Консонанси од Самарџиски и транскрипција од Сонатата во e-moll од Де Феш.
Учесници:
Еулалија Соле - пијано, Шпанија Мира Тасевска - сопран Јован Кулунџија - виолина, Србија Љупчо Самарџиски - контрабас; Јасминка Чакар - пијано

Клучни зборови:
1979 24 преулдиуми Elpelele Fetiches Goyescas Бах Вокална музика Гранадос Де Феш Еулалија Соле Јасминка Чакар Јован Кулунџија Консонанси Летно попладне Љупчо Самарџиски Марко Милан Фирфов Мира Тасевска Прошев Самарџиски Солер Соната Соната бр. 1 Соната во e-moll Чакона Шопен

Оригинален извадок: