Наслов:

ПОТВРДЕНИ ОЧЕКУВАЊА


Издадено на: 10.08.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10613
Програма:
Чакона од Бах, Соната во A-dur од Вивалди, Соната бр. 2 во es-moll од Хајдн, Соната оп. 80 бр. 1 од Прокофјев и Валцер-Скерцо од Чајковски.
Учесници:
Михаил Вајман - виолина, СССР; Ала Жохова - пијано, СССР

Клучни зборови:
1976 Ала Жохова Бах Валцер-Скерцо Вивалди Димитрије Бужаровски Михаил Вајман Охридско лето Прокофјев Соната бр. 2 во es-moll Соната во А дур Соната оп. 80 бр. 1 Хајдн Чајковски Чакона

Оригинален извадок: