Наслов:

ДВА ДЕЛА

КОН НАСТАПОТ НА ВИОЛИНИСТОТ МАТЕЈА МАРИНКОВИЌ ОД НОВИ САД, ПИЈАНО ПРИДРУЖБА ЈЕЛКА ФИЛИПОВИЌ ОД БЕЛГРАД

Издадено на: 03.04.1986
Автор: Г. Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14079 | Страна: 10

Програма:
Чакона од Јохан Себастијан Бах, Соната бр. 7 во c-moll од Лудвиг ван Бетовен, Каприча бр. 23 и 24 и Варијации за соло виолина од Николо Паганини и „Варијации на оригинална тема“ од Хенри Виењавски.
Учесници:
Матеја Маринковиќ - виолина, Србија; пијано придружба: Јелка Филиповиќ, Србија

Клучни зборови:
1986 Варијации за соло виолина Варијации на оригинална тема Јелка Филиповиќ Јохан Себастијан Бах Каприча бр. 23 и 24 Коруновски Лудвиг ван Бетовен Матеја Маринковиќ Николо Паганини Соната бр. 7 во c-moll Хенри Виењавски Чакона

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат