Наслов:

НЕСОМНЕНИ СВЕТЛИ ПЕРСПЕКТИВИ


Издадено на: 04.02.1976
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3926 | Страна: 10

Програма:
Чакона од Бах, прв став од Концерт бр. 5 од Моцарт, Соната балада бр. 3 од Исаи, Словенска соната оп. 5 од Славенски и Соната бр. 2 од Прокофјев.
Учесници:
Благоја Димчевски - виолина; Лилјана Иванова - пијано

Клучни зборови:
1976 Бах Благоја Димчевски Владо Чучков Исаи Концерт бр. 5 Лилјана Иванова Моцарт Прокофјев Славенски Словенска соната оп. 5 Соната бр. 2 Соната-балада бр. 3 Чакона

Оригинален извадок: