Наслов:

УБЕДЛИВИ ПОНУДИ

ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 20.08.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14934 | Страна: 6

Програма:
Легенда бр. 2 „Свети Фрањо оди по брановите“ од Лист, Симфониски етиди од Шуман, Чакона од Бах/Бузони и Балади од Брамс; Вокална музика од времето на барокот и ренесансата; „Азбука“ од Аврамовски, „Море“ од Куљевиќ и др.
Учесници:
Стела Слејанска - пијано; Вокален октет „Ад либитум“, Франција; Женски младински хор „25 Мај“; диригент: Запро Запров
Забелешка:
С.Слејанска; Вокален октет Ад Либитум од Франција; Женски младински хор 25 Мај од Скопје

Клучни зборови:
1988 Аврамовски Азбука Балади Бах Бојан Ортаков Брамс Бузони Вокален октет Ад либитум Вокална музика од времето на барокот и ренесансата Женски младински хор 25 мај Запро Запров Куљевиќ Легенда бр. 2 Свети Фрањо оди по брановите Лист Море Охридско лето Симфониски етиди Стела Слејанска Чакона Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат