Наслов:

НЕЕДНАКВИ ИСПОЛНЕНИЈА


Издадено на: 13.11.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5773 | Страна: 4

Програма:
„Чакона“ од Џовани Батиста Витали, Соната во a-moll оп. 105 од Роберт Шуман, „И палпити“ од Николо Паганини, Соло варијации од Бруно Мацена, Рапсодија бр. 1 од Бела Барток
Учесници:
Маргит Спирк - виолина, Италија

Клучни зборови:
Бела Барток Бруно Мацена Владо Чучков И палпити Маргит Спирк Николо Паганини Рапсодија бр. 1 Роберт Шуман Соло варијации Соната оп. 105 Чакона Џовани Батиста Витали

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат