Наслов:

НЕСЕКОЈДНЕВНО ДОЖИВУВАЊЕ


Издадено на: 24.06.1992
Автор: Викица Костоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 16315 | Страна: 12

Програма:
Арии од оперите „Набуко“ од Џузепе Верди, „Ксеркс“ и „Риналдо“ од Георг Фридрих Хендл, Корали од Јохан Себастијан Бах, соло песни од Бах и Равел, песната Sailing од Сатрленд и кантата „Духовни“ од Димитрије Бужаровски.
Учесници:
Детски хор „Пиколо“; диригент: Весна Димчевска; Милан Фирфов – баритон; Марија Муратовска-Наумовска – сопран
Забелешка:
по повод светскиот ден на музиката

Клучни зборови:
„Ксеркс“ 1992 Sailing арии Весна Димчевска Викица Костоска Георг Фридрих Хендл Детски хор Пиколо Димитрије Бужаровски Јохан Себастијан Бах кантата Духовни Корали Марија Муратовска-Наумовска Милан Фирфов Набуко Равел Риналдо Сатрленд соло песни Џузепе Верди

нема скениран примерок