Наслов:

КОНЦЕРТ СО ВИСОК РЕЈТИНГ

за концертот на македонската филхармонија под диригентство на оскар данон со солистите наум груберт и валери стефановски

Издадено на: 27.05.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8956 | Страна: 9

Програма:
Шпанско капричо од Николај Римски-Корсаков, Рапсодија во сино од Џорџ Гершвин и Концерт за пијано во b-moll од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Оскар Данон; Наум Груберт – пијано, Холандија; Валери Стефановски – пијано
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Оскар Данон, со солистите на пијано Наум Грубер и Валери Стефановски

Клучни зборови:
1992 Валери Стефановски Владо Чучков Концерт за пијано во b-moll Македонска филхармонија Наум Груберт Николај Римски-Корсаков Оскар Данон Петар Илич Чајковски Рапсодија во сино Џорџ Гершвин Шпанско капричо

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат