Наслов:

КУЛТИВИРАН АНСАМБЛ

за концертот на гудачкиот квартет на македонската филхармонија

Издадено на: 14.07.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8997 | Страна: 10

Програма:
Гудачки квартет бр. 10 од Хајдн, Гудачки квартет бр. 8 оп.110 од Шостакович и Адаџо од Албинони.
Учесници:
Гудачки квартет на Македонска филхармонија
Забелешка:
за концертот на гудачкиот квартет на Македонската филхармонија

Клучни зборови:
1992 Адаџо Албинони Благој Маротов Владо Чучков Гудачки квартет бр. 10 Гудачки квартет бр. 8 оп.110 Гудачки квартет на Македонска филхармонија Јасмина Драгоманска Лали Политковскаја Леонид Пејсахов Мирослав Спасов Фросина Балова Хајдн Шостакович

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат