Наслов:

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ТРАДИЦИЈАТА

КОН ПРОГРАМАТА НА ПРВИТЕ ДВЕ ВЕЧЕРИ НА БАЛКАНСКИОТ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ ВО ОХРИД

Објавено на: 08.07.1992
Автор: Димче Николески
Периодика: Нова Македонија
Број: 16329 | Страна: 11

Програма:
Народни песни
Учесници:
Ансамбл за традиционална музика „Каперејли“, Шкотска; Ансамбл „Лазгуш Порадеци“, Албанија; КУД „Јосиф Јосифовски“, Гевгелија; КУД „Отекс“, Охрид

Клучни зборови:
КУД Отекс Димче Николески 1992 Балкански фестивал на народни песни и игри Ансамбл за традиционална музика Каперејли Ансамбл Лазгуш Порадеци КУД Јосиф Јосифовски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат