Наслов:

ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОСТРЕЛ


Издадено на: 01.07.1992
Автор: Викица Костоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 16322 | Страна: 11

Програма:
Трио за виолина, виолончело и пијано и Две интермеца за виолина и пијано од Генадиј Љашенко, Партита во спомен на Дмитриј Шостакович од Валентин Бибик, Соната за пијано од Виктор Турнеев и Гудачки квартет од Игор Асеев.
Учесници:
Леонид Пејсахов – виолина; Лали Политковскаја – виолончело; Тодор Светиев – пијано; Кристина Ангеловска – Крагуевска – пијано; Гудачки квартет на МРТ
Забелешка:
Скопско лето

Клучни зборови:
„Гудачки квартет“ 1992 Валентин Бибик Викица Костоска Виктор Турнеев виолончело и пијано Генадиј Љашенко Гудачки квартет на МРТ Две интермеца за виолина и пијано Жарко Шатовиќ Игор Асеев Иле Темков Кристина Ангеловска – Крагуевска Лали Политковскаја Леонид Пејсахов Љупчо Соколов Михајло Куфојанакис Партита во спомен на Дмитриј Шостакович Скопско лето Соната за пијано Тодор Светиев Трио за виолина

Оригинален извадок: