Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРИЈАТНИ МИГОВИ СО СКОПСКИТЕ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА-ДВЕ ДОЖИВУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.05.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СОДРЖАЈНА КОНЦЕРТНА СЕДМИЦА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА И МНОГУ СОЛИСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.12.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДВЕ РАЗЛИЧНИ ИЗВЕДУВАЧКИ НИВОА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.08.1979

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ХРАБРО И ДОБРО

Периодика: Вечер Датум: 01.08.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НА ПРОСЕЧНО ФЕСТИВАЛСКО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.08.1979

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕОЧЕКУВАНИ ПРОГРАМСКИ ПРОМЕНИ

Периодика: Вечер Датум: 26.07.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
РАЗНОВИДНО И КВАЛИТЕТНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1979

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА ШОПЕНОВАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.1979