Наслов:

НОВИ ДЕЛА – НОВИ ДОСТРЕЛИ

Денови на македонската музика, од 22 до 30 октомври - Скопје

Објавено на: 08.11.1985
Автор: Димче Николески
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Пасчакона од Цанев, Адаџо од Прошев, Панаѓур од Коларовски, Мајка себидна од Стојков; По патиштата од Властимир Николовски, Симфонија бр. 2 од Аврамовски, Импресии од Богданов-Кочко, Сонати од Стојков и Прошев
Учесници:
Камерен оркестар на РТС, Ангел Шурев, Македонска филхармонија, Даниел Станковиќ, Лилјана Иванова, Валери Стефановски, Стела Слејанска-Стојановска, Георги Божиков, Хор на РТС, Драган Шуплевски
Забелешка:
Денови на македонската музика, од 22 до 30 октомври - Скопје

Клучни зборови:
Коларовски Властимир Николовски Прошев Денови на македонската музика Лилјана Иванова Богданов-Кочко Македонско радио - Радио Скопје Валери Стефановски Стојков Македонскa филхармонија Симфонија бр. 2 Димче Николески Стела Слејанска Стојановска Адаџо Аврамовски Даниел Станковиќ Драган Шуплевски Цанев Импресии По патиштата Панаѓур Сонати Мајка себидна Георги Божиков Пасчакона Камерен оркестар на РТС 1985 Ангел Шурев Хор на РТС

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат