Наслов:

ДВА КОНЦЕРТА И МНОГУ СОЛИСТИ


Издадено на: 26.12.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11826 | Страна: 9

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во Es-dur од Лист, Концерт за харфа и оркестар од Родриго и Симфонија бр. 5 од Шостакович. Пасакаља оп. 35 за гудачи од Одак, „Очи“ за камерен ансамбл од Прошев, Концерт за виолончело во C-dur од Хајдн и Концерт за гудачи бр. 1 во G-dur од Росини.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Татјана Шопова - харфа; Игор Чавдарски - пијано Камерен ансамбл на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Цирил Шкерјанц - виолина, Словенија; вокални солисти: Анастасија Димитрова, Милка Ефтимова, Благоја Николовски, Симеон Гугуловски, Бранко Стефановиќ, Диме Дрваров

Клучни зборови:
1979 Анастасија Димитрова Благоја Николовски Бранко Стефановиќ Ванчо Чавдарски Диме Дрваров Игор Чавдарски Јане Коџабашија Камерен ансамбл на РТС Концерт за виолончело во C-dur Концерт за гудачи бр. 1 во G-dur Концерт за пијано и оркестар во Ес дур Концерт за харфа и оркестар Лист Македонска филхармонија Милка Ефтимова Одак Олдржих Пипек Очи за камерен ансамбл Пасакаља оп. 35 за гудачи Прошев Родриго Росини Симеон Гугуловски Симфонија бр. 5 Татјана Шопова Хајдн Цирил Шкерјанц Шостакович

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат