Наслов:

ТРИ РАЗЛИЧНИ ВРЕДНОСТИ


Издадено на: 21.11.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6950 | Страна: 12

Програма:
Дела од Хајдн, Шуберт, Милошевиќ и фрагменти од балетот „Ромео и Јулија“ од Прокофјев; Концерт за пијано и оркестар од Шуман; Пијано соната од Прошев, Соната бр. 2 од Стојков, две дела од Скрјабин и Шакона од Бах/Бузони.
Учесници:
Олгица Антиќ - пијано, Србија; Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Евушка Трпкова-Елезовиќ - пијано; Стела Слејанска - пијано

Клучни зборови:
1985 Ангел Шурев Бах Бузони Владо Чучков Евушка Трпкова-Елезовиќ Концерт за пијано и оркестар Македонска филхармонија Милошевиќ Олгица Антиќ Пијано соната Прокофјев Прошев Ромео и Јулија Скрјабин Соната бр. 2 Стела Слејанска Стојков Хајдн Шакона Шуберт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат