Наслов:

ДВА РЕЦИТАЛА СО ДОМАШНИ УМЕТНИЦИ


Објавено на: 10.08.1980
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12050 | Страна: 10

Програма:
Арија од црквената кантата „Dettinger te deum“ од Хендл, Арија од Стабат матер на Хајдн, Амарили од Качини, „O, del mio, dolce ardor“ и други арии од операта „Орфеј“ од Глук, „Приспивна на мајката партизанка“ од Херцигоња, кајкавската песна „Благодарам“ и „Песна за Гоце“ од Прокопиев. Сонатен диптих од Прошев, Соната од Барток, Интермецо оп. 118 во A-dur и Соната оп. 5 во f-moll од Брамс.
Учесници:
Ана Липша-Тофовиќ - сопран; Лилјана Иванова - пијано Стела Слејанска - пијано

Клучни зборови:
Соната оп. 5 во f-moll О Арија од црквената кантата Dettinger te deum Прокопиев Арија од Стабат матер Барток Качини Хендл del mio Ана Липша Тофовиќ Охридско лето dolce ardor Лилјана Иванова Амарили Приспивна на мајката партизанка Орфеј Стела Слејанска Благодарам Соната Милан Фирфов Песна за Гоце Глук Прошев Сонатен диптих Брамс 1980 Интермецо оп. 118 во A-dur Хајдн Херцигоња

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат