Наслов:

ДВЕ РАЗЛИЧНИ ИЗВЕДУВАЧКИ НИВОА


Издадено на: 04.08.1979
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11684 | Страна: 6

Програма:
Концерт за виолина и оркестар бр. 4 во D-dur КВ 218, Концерт за пијано и оркестар бр. 19 во Es-dur КВ 271 и Симфонија бр. 13 во F-dur КВ 112 од Волфганг Амадеус Моцарт. Концертантна симфонија во Es-dur КВ 364 за соло виолина, виола и оркестар од Моцарт, „Св. Софија Охридска“ за глас и гудачки оркестар од Прошев и Симфонија бр. 45 во fis-moll од Хајдн.
Учесници:
Камерен оркестар од РТВ, Србија; диригент: Илмар Лапињш, СССР; Радана Вранешевиќ - виолина; Јасминка Чакар - пијано Словенечки камерен оркестар, Словенија; диригент: Антун Нанут; Костадин Кирков - виолина; Богомил Коси - виола; Благоја Николовски - тенор

Клучни зборови:
1979 Антун Нанут Благоја Николовски Богомил Коси виола и оркестар Волфганг Амадеус Моцарт Илмар Лапињш Јане Коџабашија Јасминка Чакар Камерен оркестар од РТВ Концерт за виолина и оркестар бр. 4 во D-dur КВ 218 Концерт за пијано и оркестар бр. 19 во Es-dur КВ 271 Концертантна симфонија во Es-dur КВ 364 за соло виолина Костадин Кирков Охридско лето Прошев Радана Вранешевиќ Св. Софија Охридска за глас и гудачки оркестар Симфонија бр. 13 во F-dur КВ 112 Симфонија бр. 45 во fis-moll Словенечки камерен оркестар Хајдн

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат