Наслов:

НЕДОВОЛНА ПОДГОТОВКА


Издадено на: 27.04.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13025 | Страна: 10

Програма:
Суита од Рамо, Дивертименто КВ 270 од Моцарт, Пет ставови на револуционерни песни од Бранѓолица, Варијации на корзиканска тема од Томази и Дувачки квинтет оп. 24 бр. 2 од Хиндемит; Суита за гудачи од Зографски, Глориа туа за сопран, англиски рог и оркестар од Прошев, Мала ноќна музика од Моцарт и Четири годишни времиња од Вивалди.
Учесници:
Скопски дувачки квинтет; Камерен ансамбл на РТВ Скопје; диригент: Антон Нанут
Забелешка:
Кон концертот на Скопскиот дувачки квинтет и Камерниот ансамбл на РТВ Скопје под диригентство на Антон Нанут

Клучни зборови:
1983 англиски рог и оркестар Антон Нанут Бранѓолица Варијации на корзиканска тема Вивалди Глориа туа за сопран Дивертименто КВ 270 Дувачки квинтет оп. 24 бр. 2 Зографски Камерен ансамбл на РТВ Скопје Мала ноќна музика Моцарт Пет ставови на револуционерни песни Прошев Рамо Ратка Димитрова Скопски дувачки квинтет Суита Суита за гудачи Томази Хиндемит Четири годишни времиња

Оригинален извадок: