Наслов:

ПОТРЕБЕН ЕКСПЕРИМЕНТ


Издадено на: 03.10.1984
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6601 | Страна: 11

Програма:
Дела од Николовски, Аврамовски, Стојчевски, Ивановски и Зографски; Темпера 2 од Прошев, Стари танци од Николовски, Монолог на Гоце од Зографски, Мајка себидна од Стојков, Експеримент бр. 1 од Бужаровски и Еволуција од Аврамовски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Камерен оркестар на РТС; Емилија Аврамовска - сопран; Мите Грозданов - рецитатор; Димитрије Бужаровски - синтисајзер
Забелешка:
за двата концерти со творештво за оркестарска музика реализирани од Македонската филхрамонија и Камерниот оркестар на РТВС

Клучни зборови:
1984 Аврамовски Ванчо Чавдарски Владо Чучков Денови на македонска музика Димитрије Бужаровски Еволуција Експеримент бр. 1 Емилија Аврамовска Зографски Ивановски Камерен оркестар на РТС Мајка себидна Македонска филхармонија Мите Грозданов Монолог на Гоце Николовски Прошев Стари танци Стојков Стојчевски Темпера 2

Оригинален извадок: