Наслов:

ПРИЈАТНИ МИГОВИ СО СКОПСКИТЕ УМЕТНИЦИ


Издадено на: 05.08.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12045 | Страна: 9

Програма:
„Пробуди се срце“, „Кажи ми ти, крут Аморе“ и „На Алчеста“ од Хендл, Три арии од ораториумот „Страданијата по Матеј“ од Бах, Две концертни арии од Моцарт, Пет концертни арии од Малер и Концертни арии оп. 11 од Бритн. Соната во e-moll од Телеман, Соната во g-moll оп. 2 бр. 7 од Хендл, Соната во C-dur 1037 од Бах, Мувинг 6 од Прошев, Соната во C-dur оп. 56 од Прокофјев и Соната до Мартину.
Учесници:
Анастасија Димитрова - сопран; Андреј Јарц - пијано, Словенија Виолинско дуо Гаврилска-Братоев

Клучни зборови:
1980 Анастасија Димитрова Андреј Јарц Бах Бритн Виолинско дуо Гаврилска-Братоев Две концертни арии Јане Коџабашија Кажи ми ти Концертни арии оп. 11 крут Аморе Малер Моцарт Мувинг 6 На Алчеста Охридско лето Пет концертни арии Пробуди се срце Прокофјев Прошев Соната во C-dur 1037 Соната во C-dur оп. 56 Соната во e-moll Соната во g-moll оп. 2 бр. 7 Соната до Мартину Телеман Три арии од ораториумот Страданијата по Матеј Хендл

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат