Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
КОН ПОВИСОКИ КРЕАТИВНИ БАРАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИГУРНИ И ЧИСТИ ПЕРСПЕКТИВИ

Периодика: Вечер Датум: 22.04.1983

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ВИСОКО ИСПОЛНУВАЧКО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.01.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БИДЕТЕ ВИСТИНСКИ КОЛЕГИ

Периодика: Вечер Датум: 24.02.1982

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
СО КОЈ АРШИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.09.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РЕДОК ВИОЛИНСКИ СЕНЗИБИЛИТЕТ

Периодика: Вечер Датум: 21.07.1981

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
БЕТОВЕН МЕЃУ МЛАДИТЕ
за концертот на македонската филхармонија со диригентот перо петровски и виолинистката ферн рашковиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.02.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШЕН ПОДИУМ НА МЛАДИТЕ

Периодика: Вечер Датум: 27.11.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРИЈАТНА СИМФОНИСКА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.11.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВНИМАТЕЛНО ИЗБРАНА ПРОГРАМА

Периодика: Вечер Датум: 05.11.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПОВЕЌЕ ИЗВЕДУВАЧИ ОД СЛУШАТЕЛИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.10.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕКОЛКУ КВАЛИТЕТНИ ИЗВЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.06.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПОДИУМ НА МЛАДИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.06.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ТРИ РАЗЛИЧНИ МУЗИЧКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.03.1980