Наслов:

СО КОЈ АРШИН


Издадено на: 10.09.1981
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12451 | Страна: 9

Програма:
Увертира од операта „Свадбата на Фигаро“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за пијано и оркестар бр. 4 од Лудвиг ван Бетовен и Симфонија во Es-dur „Вирблтимпани“ од Јозеф Хајдн.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Евгениј Корољов - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија, диригент Перо Петровски , солист Евгениј Корољов, пијано

Клучни зборови:
1981 Волфганг Амадеус Моцарт Димитрије Бужаровски Евгениј Корољов Јозеф Хајдн Концерт за пијано и оркестар бр. 4 Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Перо Петровски Симфонија во Es-dur Вирблтимпани Увертира од операта Свадбата на Фигаро

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат