Наслов:

ВНИМАТЕЛНО ИЗБРАНА ПРОГРАМА


Издадено на: 05.11.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5393 | Страна: 15

Програма:
Предигра кон операта „Ифигенија на Аулида“ од Кристоф Вилибалд Глук, Концерт бр. 1 за флејта и Концерт за пиколо во C-dur од Антонио Вивалди и Симфонија бр. 6 „Патетична“ од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Ирена Графенауер - флејта

Клучни зборови:
1980 Антонио Вивалди Владо Чучков Ирена Графенауер Концерт бр. 1 за флејта Концерт за пиколо во C-dur Кристоф Вилибалд Глук Македонска филхармонија Патетична Перо Петровски Петар Илич Чајковски Предигра кон операта Ифигенија на Аулида Симфонија бр. 6

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат