Наслов:

УБАВ ПОТЕГ


Издадено на: 29.10.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13209 | Страна: 7

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во B-dur и Симфонија бр. 1 во c-moll од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Григориј Соколов - пијано, СССР
Забелешка:
настап на Македонската филхармонија, диригент Перо Петровски, солист Григориј Соколов, пијано СССР

Клучни зборови:
1983 Григориј Соколов Јоханес Брамс Концерт за пијано и оркестар во B-dur Македонска филхармонија Перо Петровски Ратка Димитрова Симфонија бр. 1 во c-moll

Оригинален извадок: