Наслов:

КОН ПОВИСОКИ КРЕАТИВНИ БАРАЊА


Издадено на: 20.07.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13107 | Страна: 10

Програма:
Предигра кон операта „Руслан и Људмила“ од Михаил Иванович Глинка, Концерт за виолончело и оркестар од Камиј Сен-Санс, Концерт за труба и оркестар од Јозеф Хајдн и Симфониска поема бр. 2 од Франц Лист.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Душка Тасевска - виолончело; Благоја Ангеловски - труба
Забелешка:
Концерт на Македонската филхармонија, солист: Душка Тасевска, виолончело и Благоја Ангеловски труда, диригент Перо Петровски

Клучни зборови:
1983 Благоја Ангеловски Душка Тасевска Јозеф Хајдн Камиј Сен-Санс Концерт за виолончело и оркестар Концерт за труба и оркестар Македонска филхармонија Михаил Иванович Глинка Перо Петровски Предигра кон операта Руслан и Људмила Ратка Димитрова Симфониска поема бр. 2 Франц Лист

Оригинален извадок: