Наслов:

ВИСОКО ИСПОЛНУВАЧКО НИВО


Објавено на: 18.01.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 12926 | Страна: 7

Програма:
Предигра кон операта „Дон Жуан“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за виолина и оркестар од Макс Брух и Симфонија од Цезар Франк.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Јован Колунџија - виолина
Забелешка:
кон концертот на Македонската филхармонија - дригент Перо Петровски, солист Јован Колунџија

Клучни зборови:
Јован Колунџија Предигра кон операта Дон Жуан 1983 Волфганг Амадеус Моцарт Макс Брух Македонска филхармонија Ратка Димитрова Цезар Франк Концерт за виолина и оркестар Перо Петровски ‚ Симфонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат