Наслов:

ВИСОКИ ДОСТРЕЛИ


Објавено на: 31.03.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13359 | Страна: 7

Програма:
Предигра кон операта „Грабнување од Сарајот“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за виолина и оркестар од Јоханес Брамс и Симфонија бр. 5 од Франц Шуберт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Марине Јашвили - виолина, СССР
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија солист Марине Јашвили (СССР) - виолина, диригент Перо Петровски

Клучни зборови:
Концерт за виолина и оркестар Перо Петровски Предигра кон операта Грабнување од Сарајот 1984 Марине Јашвили Волфганг Амадеус Моцарт Симфонија бр. 5 Јоханес Брамс Франц Шуберт Македонска филхармонија Ратка Димитрова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат