Наслов:

БИДЕТЕ ВИСТИНСКИ КОЛЕГИ


Издадено на: 24.02.1982
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5793 | Страна: 11

Програма:
Елегија за виолончело и оркестар од Форе, Концерт за труба и оркестар од Аратјунјан и др.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Загорка Богдановска - виолончело; Мира Тасевска - сопран; Љубен Димкароски - труба
Забелешка:
за последниот „Подиум на млади“ на Македонската филхармонија

Клучни зборови:
1982 Аратјунјан Владо Чучков Елегија за виолончело и оркестар Загорка Богдановска Концерт за труба и оркестар Љубен Димкароски Македонска филхармонија Мира Тасевска Перо Петровски Форе

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат