Наслов:

БЕТОВЕН МЕЃУ МЛАДИТЕ

за концертот на македонската филхармонија со диригентот перо петровски и виолинистката ферн рашковиќ

Издадено на: 20.02.1981
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12241 | Страна: 10

Програма:
Предигра „Прометеј“, Концерт за виолина и оркестар во D-dur и Сифмонија бр. 8 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Ферн Рашковиќ - виолина, Србија
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија со диригентот Перо Петровски и солистка на Виолина Ферн Рашковиќ од Белград

Клучни зборови:
1981 Јане Коџабашија Концерт за виолина и оркестар во D-dur Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Перо Петровски Предигра Прометеј Сифмонија бр. 8 Ферн Рашковиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат