Наслов:

УСПЕШЕН ПОДИУМ НА МЛАДИТЕ


Објавено на: 27.11.1980
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5412 | Страна: 13

Програма:
Концерт за обоа и оркестар во C-dur од Волфганг Амадеус Моцарт и Концерт за пијано и оркестар бр. 4 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Владимир Везенковски - обоа; Дубравка Ковачевиќ - пијано, Србија

Клучни зборови:
Владимир Везенковски Дубравка Ковачевиќ Концерт за обоа и оркестар во C-dur Концерт за пијано и оркестар бр. 4 Владо Чучков Лудвиг ван Бетовен Волфганг Амадеус Моцарт Македонска филхармонија Перо Петровски 1980

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат