Наслов:

ШАРМАНТНА ОПЕРСКА ЕКИПА

вердиевата „травијата“ со оперска екипа од милано

Издадено на: 26.05.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8955 | Страна: 9

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Паола Скалера, Франциско Касанова, Џорџо Лорми; диригент: Томислав Шопов
Забелешка:
Вердиевата „Травијата“ со оперска екипа од Милано

Клучни зборови:
„Травијата“ 1992 Владо Чучков Мајски оперски вечери Паола Скалера Томислав Шопов Франциско Касанова Џорџо Лорми Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат