Наслов:

СМИРЕНИ КАЖУВАЊА

за концертот на виолончелистката душка тасевска

Објавено на: 19.05.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8949 | Страна: 15

Програма:
Варијации на Хендлова тема од Лудвиг ван Бетовен, Соната во e-moll од Јоханес Брамс и Концертни пиеси од Франсоа Купрен.
Учесници:
Душка Тасевска – виолончело; Јасминка Чакар – пијано
Забелешка:
за концертот на виолончелистката Душка Тасевска

Клучни зборови:
Душка Тасевска 1992 Варијации на Хендлова тема Владо Чучков Лудвиг ван Бетовен Јоханес Брамс Јасминка Чакар Франсоа Купрен Соната во e-moll Концертни пиеси

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат