Наслов:

ПРЕКРАСНА ВЕЧЕР СО ЧАЈКОВСКИ


Издадено на: 06.05.1992
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 16266 | Страна: 14

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во D-dur и Медитации за виолина и оркестар од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ермир Крантја, Албанија; Илја Груберт – виолина, Летонија
Забелешка:
македонска филхармонија

Клучни зборови:
1992 Ермир Крантја Илја Груберт Концерт за виолина и оркестар во D-dur Костадин Костадиновски Македонска филхармонија Медитации за виолина и оркестар Петар Илич Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат