Наслов:

ПРЕКРАСНА ВЕЧЕР СО ЧАЈКОВСКИ


Објавено на: 06.05.1992
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Македонско радио

Програма:
Фантазијата-увертира „Ромео и Јулија“ и Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ермир Крантја, Албанија; Илја Груберт - виолина, Летонија

Клучни зборови:
Македонско радио Фантазијата-увертира Ромео и Јулија Чајковски Македонска филхармонија Концерт за виолина и оркестар во D-dur Костадин Костадиновски Илја Груберт 1992 Ермир Крантја

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат