Наслов:

ГОСТУВАЊЕ НА МАРИЈА КЕРЕСТЕЗИ


Издадено на: 17.04.1965
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6647 | Страна: 4

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Марија Керестези - сопран, Грција; останати солисти: Ана Липша-Тофовиќ, Димче Маринов, Стојан Ганчев

Клучни зборови:
1965 Аида Ана Липша Тофовиќ Владо Чучков Димче Маринов Марија Керестези Стојан Ганчев Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат