Наслов:

КОЛЕКТИВЕН ДУХ – ПРОФЕСИОНАЛНА СОВЕСТ


Издадено на: 18.04.1965
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 6648 | Страна: 7

Програма:
„Празнична предигра“ од Веселин Стојанов, Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Лудвиг ван Бетовен, Симфонија бр. 1 оп. 68 во c-moll од Јоханес Брамс
Учесници:
Пловдивски државен симфониски оркестар, Бугарија; Месру Мехмедов - диригент; Георги Бадев - виолина

Клучни зборови:
1965 Веселин Стојанов Владо Чучков Георги Бадев Јоханес Брамс Концерт за виолина и оркестар Лудвиг ван Бетовен Месру Мехмедов Пловдивски државен симфониски оркестар Празнична предигра Симфонија бр. 1 оп. 68

Оригинален извадок: