Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗМЕСТЕНА ИЗВЕДУВАЧКА ОПТИКА
ЗА ПРЕТСТАВАТА БАЛ ПОД МАСКИ ОД Ѓ.ВЕРДИ СО СОЛИСТИ ОД ТУРЦИЈА, РОМАНИЈА И ФР ГЕРМАНИЈА

Периодика: Вечер Датум: 18.05.1989

Автор: Ц. Зојчевска Категорија: критика
ДОЈДОВ ДА РАБОТАМ
СРЕДБА СО ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ, НОВ ДИРИГЕНТ ВО ОПЕРАТА НА МНТ

Периодика: Вечер Датум: 26.11.1987

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕВОЕДНАЧЕНИ СОЛИСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ДОБРИ ПРЕТСТАВИ

Периодика: Вечер Датум: 31.05.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕЦИФИЧНА ВИОЛЕТА

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК АПЛАУЗИ

Периодика: Вечер Датум: 16.05.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
АПЛАУЗИ ЗА „КАРМЕН“ И МИКАЕЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1979