Наслов:

НЕВОЕДНАЧЕНИ СОЛИСТИ


Објавено на: 03.06.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13060 | Страна: 9

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
Тереза Мај Чизовска, Ришарда Рацевич, Јозеф Престрелски; диригент: Тадеуш Козловски
Забелешка:
Кон изведбата на операта „Норма“ од Винчено Белини со учество на оперски уметници од Лоѓ

Клучни зборови:
1983 Винченцо Белини Јане Коџабашија Јозеф Престрелски Мајски оперски вечери Норма Ришарда Рацевич Тадеуш Козловски Тереза Мај-Чизовска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат